divendres, 29 de setembre de 2017

COMENCEM EL CURS AMB EL RECICLATGE D’OLI

Hola families!
A l’acabament del curs passat, l’escola Torre Barona, juntament amb moltes famílies, vam iniciar un projecte de reciclatge de l’oli anomenat Claki. Aquest projecte consisteix en la recollida d’oli usat de les nostres cuines per tal d’evitar o reduir la contaminació de les nostres aigües residuals en llançar-lo per l’aigüera. Sabeu que 1 litre d’oli de fregir pot contaminar 10.000 litres d’aigua?

En aquest curs 2017-2018 que acaba de començar, seguim en la línia iniciada de recollida i reciclatge d’oli. Per això, és important recordar algunes informacions i pautes d’actuació per a consolidar aquest projecte de reciclatge com a escola verda que som.

El funcionament és molt senzill:
Les famílies que us apunteu al projecte heu d'adquirir un claki, que és el recipient on posarem l'oli usat. Aquest recipient està especialment dissenyat per a aquesta funció, amb un coll molt ample i un tap antigoteig.
Quan el claki estigui ple el vostre fill o la vostra filla el portarà a l'escola i se li’n donarà un altre buit i net. D'aquesta manera tan senzilla contribuïm a reciclar l'oli usat i cuidar el nostre planeta.

Què és el projecte claki?

Claki ve del nom que li donem a l’ampolla de plàstic en la qual dipositarem l’oli que ja hem usat a les nostres cuines. D’aquesta manera donem una segona vida a l’oli de fregir quan ja no el volem emprar més. L’escola actua de mediadora entre les famílies i una empresa de recollida i reciclatge de l’oli. Darrera d’aquest projecte hi ha moltes institucions com la Generalitat i l’ajuntament amb les seves polítiques ambientals i de reducció de residus.

Què heu de fer si voleu participar per primer cop?

Notificar-ho al tutor o tutora del vostre fill o filla mitjançant l’agenda. Al cap de pocs dies li donarem al vostre/a fill o filla una ampolla Claki buida que l’haureu de portar a l’escola quan estigui plena. Sempre que porteu una ampolla plena us donarem una altra buida a canvi. Recordeu que només rebreu una ampolla per família.

Hi ha un lloc, un dia i un horari específics per lliurar l’ampolla plena d’oli?

SÍ, el primer i tercer dilluns de cada mes a les 9 del matí. Al vestíbul de l’escola, davant la porta de la sala de consergeria, hi haurà un responsable de l’escola per a recollir la vostra ampolla plena i donar-vos una altra buida. En cas que un dilluns de recollida sigui festiu, i no pugueu esperar quinze dies, podeu portar l’ampolla el dilluns següent de manera ocasional.Qui pot portar l’ampolla d’oli a l’escola?

Es recomanable que siguin els nens i nenes qui agafin consciència d’aquesta tasca com a futurs habitants del planeta. No obstant això, i en cas d’infants petits, qualsevol representant de la família pot fer arribar l’ampolla.


Gràcies pel vostre interès i dedicació.

Entre tots i totes ajudem a construir un planeta millor !!!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada